Zirkon

Zirkon - Zircon

Zirkon blir ofte forvekslet med Cubic Zirkonia, men mens Cubic Zirkonia er en billig krystall, er ekte Zirkon en sjelden og forholdsvis dyr smykkestensom har vært dyrket som en beskyttende krystall i århundrer. Fargen varierer fra fargeløs, dyp rød, rødbrun, brun, grå, blå, gyllen gul og oransje. Mange Zircon kan være varmebehandlet for å øke fargetetthet.

Zirkon tillater sin eier å oppleve livet med en fornyet følelse av entusiasme og glede, og dele denne gleden med andre. Den kan gi trøst og fred etter traumatiske opplevelser og øke vitalitet etter fysisk anstrengelse. Zirkon kan hjelpe en til å gå videre etter et brutt forhold, og øke din utstråling når du finner kjærligheten på ny.

Bruk Zirkon for å beskytte deg mot tyveri og løgnere. Plasser en i ditt hjem for å finne tapte gjenstander, dyr eller mennesker. På jobb kan Zirkon hjelpe deg å nå dine mål, eller gi deg et possitivt svar når du søker om at lån.

Fysisk hjelper Zirkon med muskel- og skjelettplager; lindrer søvnløshet, allergier og svimmelhet; helbreder infeksjoner og virus, og balanserer pinealkjertelen.

Forsiktig: Personer som lider av epilepsi eller som bruker en pacemaker bør ikke bruke Zirkon i lange perioder av gangen, da det kan forårsake svimmelhet.

Fysiske problemer og Plager: Allergi, skjelett, hjerneskade, Infeksjoner, søvnløshet, muskelsykdommer, pinealkjertelen, gift, isjiasnerven, seksuelt overførbare sykdommer, magesår, svimmelhet, virus

Følelsesmessige problemer og Plager: Glede, beskyttelse, vitalitet
 
Spirituelle problemer og Plager: Forbedrer auraen


Geologi

Zirkon er et silikatmineral av zirkonium med kjemisk formel ZrSiO4. I naturen finner man zirkon som fargeløse, gule, grå, røde, grønne, brune eller sorte varianter med tetragonal krystallform. Blå varianter forekommer ikke i naturen, men kan lages kunstig. Bildet viser zirkon i biotitt fra den verdenskjente forekomsten på Seiland i Finnmark.

På grunn av sin hardhet er zirkon godt egnet som edelsten. Spesielt den fargeløse varianten, som på grunn av sin evne til å bryte lysstråler, ligner meget på diamant. Derfor brukes den ofte som en billigere erstatning av diamanter. Zirkon må ikke forveksles med cubic zirkonia som er syntetisk fremstilte krystaller av zirkonium dioksid ZrO2.

Zirkon er det viktigste mineralet for datering av bergarter. Zirkon inneholder alltid noe uran. Uran er radioaktivt og brytes over tid ned til bly. Alderen kan derfor anslås ved å undersøke forholdet mellom bly og uran.


Norsk navn: Zirkon
Engelsk navn: Zircon
Chakra: Solar Plexus
Stjernetegn: Løven, Skytten, Jomfruen
Vibrasjon: 4
Hardhet: 7,5
Farge: Brun, fargeløs, grå, grønn, rød, gul
Kjemisk formel: ZrSiO4
Strunz klassifisering: 09.AD.30
Kategori: Silikater
Krystallsystem: Tetragonal
Spesifikk vekt: 4.6–4.7
Sjeldenhet: Ganske vanlig