Bronzitt

Bronzitt (Enstatitt) – Bronzite (Enstatite)

Bronzitt (Enstatitt) er kjent som "Stone of Focused Action" samt "Stone of Courtesy". Bronzitt (Enstatitt) fremmer sikkerhet og kontroll, oppfordrer oss til å ta kontroll over våre egne handlinger, og gjør at vi kan være sikker på hva vi ønsker i våre liv.

Bronzitt (Enstatitt) kan lindre nervøs angst som kommer fra nye situasjoner. En jordings stein som Bronzitt (Enstatitt) inspirerer også til en følelse av "stillhet", slik at du kan være mer objektiv, se det store bildet, og gjøre en mer informert beslutning. Bronzitt (Enstatitt) forbedrer også kreativitet og er framtidsrettet. Den kan også fjerne negativ energi, spesielt for de som er under "psykisk angrep", og sende negativitet tilbake til avsenderen.

Fysisk letter Bronzitt (Enstatitt) stress, varmer ekstremiteter, hjelper til med fordøyelsen, og støtter en sunn nyrefunksjon. Den balanserer også kroppens pH-balanse og øker assimilering av jern.

Fysiske problemer og Plager: Jording, muskelspenninger

Følelsesmessige problemer og Plager: Fokus, vern

Spirituelle problemer og Plager: Jording

Geologi

Bronzitt (Enstatitt) er et rombisk pyroksenmineral som består av magnesiumsilikat, Mg2Si2O6, ofte med en del jern (jfr. bronzitt og hypersthen). Mineralet er fargeløst, gulaktig, grønnlig eller brunlig og finnes i mange ulike bergarter (mafiske og ultramafiske magmatiske bergarter, en del høymetamorfe bergartar og meteoritter).

Særlig store krystall er kjent fra apatittganger i Bamble og i olivinsteinsforekomster på Sunnmøre og i Nordfjord. Navnet kommer av at mineralet står i mot varme.


Norsk navn: Bronzitt, Bronsitt, Enstatitt
Engelsk navn: Bronzite, Enstatite
Chakra: Alle
Stjernetegn: Løven
Vibrasjon: 1
Hardhet: 5-6
Farge: Brun, fargeløs, grønn, grønnhvit, grå, grågrønn, gulbrun, gulhvit
Kjemisk formel: Mg2[Si2O6]
Strunz klassifisering: 09.DA.05
Kategori: Inosilikat
Krystallsystem: Ortorombisk
Spesifikk vekt: 3.2–3.3
Sjeldenhet: Vanlig