Sardonyx

Sardonyx

Sardonyx er også kjent som Sardonyx Agat eller Zebra Agat, selv om sardonyx, som onyx ligger båndet i parallelle lag i stedet for den mer kaotisk lagdelingen til agat. Dette er en stein som blir dannet når mineralet Sard legger seg mellom lagene av onyx, noe som gir steinen et båndet, sebra-lignende utseende. De fleste av steinene er brunaktig, men det er mulig å finne dem i rosa, rød, lys grønn og blå. Sardonyx er en del av kalsedon familien.

Sardonyx er en stein av styrke og beskyttelse. Den hjelper deg å søke etter en meningsfylt tilværelse og fremmer integritet og dydig oppførsel.
Den bringer varig lykke og stabilitet til ekteskap og partnerskap. Sardonyx tiltrekker venner og lykke. Du kan avverge huset og hagen mot kriminalitet ved å lage en grid av Sardonyx. 

Sardonyx gir deg viljestyrke og styrker din karakter. Den øker utholdenhet, styrke og selvkontroll. Den vil lette depresjoner og overvinne nøling. Sardonyx forbedrer din oppfatning av andre, og hjelper deg å behandle informasjon som du mottar.

Sardonyx bidrar til å reparere bein og lunger. Det helbreder sanseorganer, berøring, lukt, hørsel og øyne. Den regulerer væske i kroppen og øker cellemetabolismen. Sardonyx styrker immunforsvaret, og hjelper på ernæring og eliminering av avfallsprodukter.

Fysiske spørsmål og plager: Bein, lunger, øre, nese, øyne, væskebalnse, celler, imunforvaret, avgifting

Emosjonelle spørsmål og plager: 
Viljestyrke, selvkontroll, depresjon, usikkerhet

Spirituelle spørsmål og plager: 
Beskyttelse, lykke

Norsk navn: Sardonyx
Engelsk navn: Sardonyx
Chakra: Rot
Stjernetegn: Jomfruen, Væren, Løven, Tyren
Vibrasjon: 6
Hardhet: 6,6-7
Farge: Svart
Kjemisk formel: SiO2
Kategori: Silikater
Krystallsystem: Hexagonal
Spesifikk vekt: 2,55-2,70
Sjeldenhet: Vanlig