Saturn

Saturn og astrologi

Saturn ansees som “Solsystemets juvel” og er den planeten fjernest fra jorden som kan sees med det nakne øyet. Saturn er den siste av de personlige planetene, siden den markerer et betraktelig opphold i tidsperspektivene til planetene på den ytre siden av solsystemet og deres opphold i stjernetegnene.

Saturn er den styrende planeten til Steinbukken og Vannmannen, og er sterkt opphøyd i Vekten. Det er den minst raske planeten i vedisk astrologi og bruker tretti år på ferden gjennom alle stjernetegnene. De berømte ringene representerer mennesket begrensninger. Saturn forbindes ofte med restriksjoner, begrensninger og forsinkelser, og er guruen som lærer oss realitetene i vår eksistens. Saturn avviser eller begrenser ikke fantasi, åndelighet eller flaks, men krever at disse gis struktur og mening.

Det er gjennom dette at Saturn kan gi oss erfaring og kan lede oss til der vi hører hjemme og det vi fortjener ifølge vår karma. Hinder, fiasko, frustrasjoner og forsinkelser kan lære oss å se dypere enn materialistiske områder i livet, som glamour, rykte og sosiale forbindelser.

Saturn styrer vår ambisjon, motivasjon, karriere, autoritet og har innflytelse over vår sans for plikt, ansvar og disiplin. Saturn ansees også å representere en persons organisasjonsevner og deres kapasitet til å takle motgang, både fysisk og emosjonelt. Saturns hjemkomst har meget stor betydning i en persons liv.

Saturns bevegelser ble tidligere sett på med frykt og det ble trodd at den betød ulykke, store tap eller dystre utsikter. Det er nå et mer balansert syn på Saturn, siden mange av de harde erfaringene og lidelser førte til belønninger og velstand. I andre horoskop enn fødselshoroskop viser Saturn vansker som kommer av mangel på taktfullhet og følsomhet, samt overdreven selvopptatthet.

Saturn gir også hardt arbeid, profesjonalitet og velstand gjennom erfaring. Saturns innflytelse på yrke er tøyelig. Retningen tar innflytelse fra andre planeter, som Saturn gjør mer alvorlig, profesjonell, fokusert og ambisiøs. Tross dette har Saturn en tendens til å lede til yrker innen bedriftsledelse, administrasjon, utdannelse, arkitektur, statlig arbeid, stillinger med autoritet eller selvstendig næringsdrift.

Saturn knyttes til helseproblemer i forbindelse med blodsirkulasjon, forstoppelse, vitaminmangel, hørselsproblemer og tannhelse .