Kobber

Kobber - Copper

Dette er rent kobber som ikke er bearbeidet på noen måte , noe som gjør den til et fantastisk healing verktøy for tilkobling til jorden, og også for å arbeide med metall elementære energier.

Kobber er et populært verktøy for healing og fungerer med alle chakraene for å trekke inn energier fra høyere sfærer i den fysiske verden. I healing fungerer kobber for å bringe de høyere energiene inn i hver celle for å husk den opprinnelige tilstand av perfeksjon. Kobber støtter vev og røde blodceller. Det er allment kjent at kobber har blitt brukt i armbånd for å hjelpe de med leddgikt.

Kobber er nyttig for balanse, kommunikasjon og synkronitet. Kobber er en kraftig leder av energi og er nyttig for alle typer åndelige formål. Mange bruker kobber for å balansere chakraene og meridianene. Koblet sammen med krystaller kan kobber overføre sin energi til innehaveren, formidle kunnskap fra høyere sfærer til det bevisste og ubevisste sinn.

Fysiske problemer og Plager: Anemi, leddgikt, bakterielle og virus infeksjoner, balansere den fysiske kroppen, blod, blodsirkulasjon, bein, sirkulasjon, gift, utmattelse, øke metabolismen, infeksjon, infertilitet, metabolisme, revmatisme,

Følelsesmessige problemer og Plager: Avgrensninger, rolig, selvfølelse

Spirituelle problemer og Plager: Balanse, klarhet

Geologi

Kobber er et rødlig farget transisjonsmetall. Den karakteristiske fargen kommer av at kobber reflekterer rødt og orange lys og absorberer andre frekvenser i det synlige spekteret, på grunn av dets overflatestruktur.

Kobber er i samme familie i periodesystemet som sølv og gull, og deler mange av egenskapene til disse metallene. Alle har høy ledningsevne av varme og elektrisk strøm. Av grunnstoffene er det bare sølv som har bedre termisk og elektrisk ledningsevne. Både sølv, gull og kobber er smibare metaller.

Kobber er uløselig i vann (H2O) og i isopropanol, men oksiderer i kontakt med luft. I tørt klima (liten luftfuktighet) får kobber en tilnærmet usynlig hinne som stanser videre oksidasjon. I fuktig klima dannes basiske kobbersalter med en blågrønn farve som kalles irr. Irr er giftig, så kjeler og kar til matlaging må fortinnes innvendig for å forhindre irring.

Norsk navn: Kobber
Engelsk navn: Copper
Chakra: Rot
Stjernetegn: Skytten, Tyren
Vibrasjon: 1
Hardhet: 2,5-3
Farge: Kobber
Kjemisk formel: Cu
Atomnummer: 29
Atomvekt: 63,546 u
Smeltepunkt: 1 084,62 °C
Kategori: Metaller
Krystallsystem: Kubisk
Sjeldenhet: Vanlig