Demantoid

Demantoid - Demantoid

Demantoid er en form for andradite, som er en gjennomsiktig grønn variant som i smykkestenskvalitet er svært skinnende. Det kalles også Stjernen av granater fordi navnet betyr "diamant-lignende", noe som henviser til den fantastiske glansen. Demantoid er som en juvel form av andradite og anses å være en av de mest verdifulle former for Garnet. Fargene varierer fra en gulaktig grønn til brunlig grønn med en gul farge, til den lyse smaragdgrønne som er svært sjeldne.

Ved arbeide med hjertet chakra, kan Demantoid bidra til å fjerne hindringer som kan komme i veien for kjærligheten. Det er en fantastisk krystall for ektepar som også jobber sammen, for å holde samhørighet i forholdet. Demantoid lar partneren din vite at ingenting kommer mellom den kjærligheten dere deler med hverandre.

Fysisk hjelper Demantoid mot synet, blokkerte arterier, immunsystemet, og luftveiene (spesielt sykdommer som bronkitt og lungebetennelse). Som andre Granater kan Demantoid  brukes til å forbedre benmarg, lindre leddgikt og revmatisme, og assimilere Vitamin A.

Geologi

Denne perlen ble først oppdaget i Russland og navnet er avledet fra sin diamantlignende diamantaktige glans. Navnet Demantoid betyr diamantlignende, fordi den har en meget høy diamantaktige glans. Demantoid granat er en sjelden og vakker lys gressgrønn krystall. Glødende lys gjør at den vises litt mer gulaktig grønn. På grunn av sin høye spredning, ser Demantoid flott ut i den samme type belysning som diamant. Demantoid variantene, som er bemerkelsesverdig sjeldne, er den mest verdifulle form av granat. Demantoid er lett identifiseres ved sine karakteristiske "kjerringrokk" inneslutninger.   Demantoid hjelper i behandling av infeksjonssykdommer, blodforgiftning, og hjerte- og lungesykdommer. Det øke kreativitet og forståelse, og bringer suksess i næringslivet.

I slutten av viktoriansk tid, og tidlig i det tjuende århundre, ble Demantoid en svært ettertraktet stein. I de siste tiårene har det vært uoppnåelig, og har kun vært tilgjengelig fra antikke smykker.   San Bonito County, California, Piemonte området i Italia, Iran, Nambia, Korea, Kongo og Stanley Butts området i Arizona. Den opprinnelige lokalitet for Demantoid var i Russlands Uralfjellene

Demantoid finnes i en rekke fargenyanser fra kjedelig til lys smaragdgrønt og i sjeldne tilfeller gul.

Fysiske problemer og Plager: Arterier, bronkitt, syn, luftveiene, revmatisme

Følelsesmessige: Kjærlighet, relasjoner, fjerner hindringer, gir styrke


Norsk navn: Demantoid
Engelsk navn: Demantoid
Chakra: Hjerte
Stjernetegn: Vannmannen
Vibrasjon: 6
Hardhet: 6,5-7,5
Farge: Lys- til mørkegrønn
Kjemisk formel: Ca3Fe2Si3O12
Kategori: Silikater
Krystallsystem: Isometrisk
Spesifikk vekt: 3,84
Sjeldenhet: Sjelden