Opal, blå

Opal, blå - Blue Opal

Blå Opal, også kjent som Andean eller Peru Opal, er en variant av vanlig Opal. Det er en nydelig blek blå til blå-grønn krystall som bidrar til å bringe gleden tilbake i livet ditt. En stein for kommunikasjon og kreativitet gjør at du snakker uten frykt eller bekyringer uansett om det er en til en samtale, eller en tale i større forsamlinger. Den kan hjelpe deg å tro på dine egne evner og tiltrekke likesinnede mennesker inn i livet ditt.

Blå Opal kan brukes til beskyttelse under åndelige- eller astrale reiser. Den kan også fungere som en GPS på den måten at den alltid vil lede deg på rett vei. Blå Opal er ofte brukt for å indusere hypnotiske tilstand eller legge til rette for en spådom.

Fysisk sies det at Blå Opal kan balansere stoffskiftet, hjelpe med mineral opptakelse og jernmangel, lette tretthet og lette barnesykdommer.


Geologi

Opal er en smykkestein, et mineral av kiselsyre. Navnet Opal var trolig avledet fra sanskrit "Upala", som betyr "verdifulle stein". Kjemisk sett svarer opal noenlunde til alminnelig sand. Imidlertid inneholder den vann, som fins mellom tynne lameller i mineralstrukturen. Den regnes med blant halvedelsteinene, og ikke i samme klasse som for eksempel diamant, rubin og safir.

Opal oppdages for det meste i avsidesliggende, ørkenaktige områder. Nittifem prosent av alle opalforekomster består av alminnelig opal, som er kjedelig og verdiløs. Av resten av forekomstene er kun en liten del verdifull eller edel opal. Det er derfor ikke noen lett oppgave å utvinne opal.

Opaler slipes vanligvis så de får en avrundet, konveks overflate. Opalens skjønnhet ligger i dens indre farvespill, og det ville ikke ha kommet tydelig frem med fasetter.


Fysiske problemer og Plager: Tretthet, jernmangel, stoffskifte, mineral opptak

Følelsesmessige problemer og Plager: Kommunikasjon, Kreativitet, håp, selvfølelse, ro
 
Spirituelle problemer og Plager: Astral reiser, åndelig oppvåkning

Norsk navn: Blå Opal
Engelsk navn: Blue Opal
Chakra: Hals
Stjernetegn: Krepsen, Vekten, Tyren
Vibrasjon: 3
Hardhet: 5,5-6
Farge: Blå
Kjemisk formel: SiO2·nH2O
Strunz klassifisering: 04.DA.10
Kategori: Mineraler
Krystallsystem: Amorf
Spesifikk vekt: 1,9-2,3: 
Sjeldenhet: Ganske sjelden