Kalsitt, optisk gul

Kalsitt optisk, gul – Calcite Yellow Optical

Optisk Kalsitt har en svært høy og unik vibrasjon so m er tydelig bare ved å holde dem. Disse krystallene perfekte er  for å plassere på chakraene under meditasjon.

Gul Optisk Kalsitt er ofte brukt for å forbedre selvtillit og selvfølelse. Bruk den når du ønsker å møte nye mennesker og få nye venner. Gul Optisk Kalsitt er en utmerket krystall for studenter, spesielt de som lider av dysleksi, lærevansker eller enhver person som har en tendens til å få jernteppe under prøver og eksamener.

Den søte, subtile, og levende energien fra Gul Optisk Kalsitt kan noen ganger bli følt når den plasseres direkte på Solar Plexus chakra og kan gi en følelse av håp og optimisme til å møte fremtiden.

Fysisk kan Gul Optisk Kalsitt være nyttig for å bygge opp kalsium i bein, ledd og ryggraden. Den kan brukes tfor å bedre hormonell ubalanse, smertefulle muskler og avgiftning av nyrene.

Fysiske problemer og Plager: Bein, fordøyelsessystemet, hormonbalanse, ledd, muskler, ryggrad

Følelsesmessige problemer og Plager: Beroligende, gi nye venner, håp, selvtillit, selvfølelse

Geologi

Kalsitt eller kalkspat er et mineral som består av kalsiumkarbonat, CaCO3. Det er et av de vanligste mineralene i jordskorpa. Under den kjemiske formelen inngår også aragonitt. Kalsitt kan være bergartsdannende og ble da kalt kalkstein eller marmor. Kalsitt finnes i organismer med kalkskal som f.eks muslinger, koraller, foraminiferer og trilobitter. Kalsitt er et vanlig mineral og er fargeløst, eller farget av urenheter. Skalenoedriske, romboedriske og prismatiske former opptrer i kombinasjoner. Den har en sekssidet avsluttende pyramideform. Krystaller opptrer med brede, flate ender, eller med lange tynne spisser. Kalsitt er ofte kornet eller massiv. Det er en bestanddel i kalksteinsmarmor og andre sedimentære og metamorfe forekomster, og det finnes i hydrotermale ganger og magmatiske bergarter.

Norsk navn: Optisk gul kalsitt, Island feldtspatt
Engelsk navn: Optical Yellow Calcite, Iceland Spar
Chakra: Solar Plexus
Stjernetegn: Løven, Fiske, Skytten
Vibrasjon: 5 Hardhet: 2,5-3
Farge: Klar gul, Gul
Kjemisk formel: CaCO3 
Strunz klassifisering: 05.AB.05
Kategori: Karbonatmineral
Krystallsystem: Trigonal
Spesifikk vekt: 2.71
Sjeldenhet: Vanlig