Bismutinitt

Bismuthinitt - Bismuthinite

Bismuthinitt eller vismutglans er ei relativt sjelden vismuterts, med blygrå til tinnhvit farge og metallisk glans. Mineralet består av vismut og svovel Bi2S3 og krystalliserer rombisk, isomorf med stibnitt (antimonglans).

Vismut forekommer både i ren form og i mineraler i sulfid-form (bismutinitt) og i oksid-form (bismitt).

Vismut er et krystallinsk, sprøtt metall som er sølvhvit med en iriserende farge. Som et elementært metall, er dens atomnummer 83 i det periodiske system. Vismut er ofte laget i laboratorium.

Regnbuefarget Vismut kan være en fantastisk stein å bruke for fokus, visualisering og på den sjamanistiske reise. Det kan hindre deg fra å bli overveldet av alle dine ansvarsområder, mens den på samme tid øker energinivået så du kan håndtere de.

Vismut lindrer følelsen av ensomhet eller isolasjon. Det er en krystall av transformasjon og forandring, bidrar til å tilpasse seg endringer med ro trygghet. Vismut oppfordrer samhørighet, så den ville være svært nyttig i en gruppe eller forhold for å skape dynamikk.

Fysisk brukes Vismut for å redusere feber; finne nye behandlinger for å håndtere kroniske sykdommer; lette effektene av degenerative muskelforhold, og få deg tilbake på føttene etter større operasjoner.

Fysiske problemer og Plager: Muskelsykdommer, feber

Følelsesmessige problemer og Plager: 
Endre, fokus, transformasjon, visualisering 

Spirituelle problemer og Plager: Sjamanreiser, trommereiser

Norsk navn: Bismutinitt, Vismutinitt, Vismutglans
Engelsk navn: Bismuthinite, Bismuth Glance
Chakra: Alle
Stjernetegn: Vannmannen
Vibrasjon: 2
Hardhet: 2
Farge: Grå, sølv, hvit
Kjemisk formel: Bi2S3
Atomnummer: 83
Atomvekt: 208,98038 u
Smeltepunkt:271,2 °C
Strunz klassifisering: 02.DB.05a
Kategori: Sulfider
Krystallsystem: Ortormbisk
Spesifikk vekt: 6,8-7,2
Sjeldenhet: Uvanlig