Burmitt Amber

Burmitt Amber (Rav) – Burmite Amber

For å bli vurdert som Rav, må harpiks fra furutrær være helt fossile over en prosess på 100.000 år. Burmitt Amber er over 100 millioner år gammel, og er således den eldste typen av Rav vi kjenner til. Alle våre Burmitt Amber inneholder et (eller flere) insekter som da skal være fra Kritt-tiden.

Rav er en kraftig, men likevel skånsom healer og rensende krystall, som trekker ut og transmuterer negativ energi av alle slag på alle nivåer. Rav er et hjelpemiddel i fysisk selvhelbredelse, emosjonell helbredelse av depresjon, og miljørensing. Rav åpner og renser alle chakraene.

Da den er svært beskyttende, hjelper Rav og gjøre ideer til virkelighet. Livskraften som er fanget i Rav fremmer fruktbarhet, og dens beskyttende og miljørensende egenskaper gjør den til en god stein å bruke for å forberede en helbredelse eller fødsel. Bruk Rav med Solar Plexus Chakra for å øke selvtillit, mental klarhet, og kreativ selvutfoldelse.

Fysisk hjelper Amber med organer, inkludert lever, nyrer, blære, og mage. Også en god stein for hals chakra, som kan hjelpe mot laryngitt og struma.

For å klassifisere harpiks som ekte Rav må et par vilkår oppfylles. Først må molekylene ha dannet en polymer (en forbindelse hvor to eller flere molekyler er sammenføyd) og for det andre må Ravet være minst 100.000 år gammel.

Copal eller Copalitt er betegnelsen på organisk harpiks som ikke er gamle nok (dvs. yngre enn 100.000 år).

I Afrika er Copal funnet i de kystnære land i Øst- og Vest-Afrika, men spesielt på Madagaskar. Denne såkalte Madagaskar Amber er størknet harpiks av nåletrær, men er bare 1000 - 10 000 år gammel.

De fleste Rav fra Columbia er mindre enn 250 år gammel, og faktisk ikke Rav i det hele tatt, men den mykere, yngre versjon kalt Copal.

I sammendraget, her er noen fakta om Rav og Copal:

- Rav (Amber) er definert av geologer som forsteinede harpiks. Kvae er den væske som sirkulerer gjennom en plantens karsystem. - Herdet harpiks som er mindre enn 100.000 år gammel kalles Copal. - Copal blir Rav når den er ferdig "forstenet". - Copal vil oppløses i aceton, men Rav vil ikke. - Copal fra Madagaskar og Columbia er 250 til 10 000 år gammel - Rav fra Baltikum og Den dominikanske republikk er 25 til 40 millioner år gammel. - Rav fra Burma er minst 100 millioner år gammel.

Geologi Burmitt Amber var utilgjengelig i mange år på grunn av den politiske situasjonen i Burma (Myanmar). Det blir nå minelagt på nytt, av et kanadisk selskap. Det er fortsatt utvinnes i Hukawng dalen i det nordlige Kachin.

Det er nå akseptert Burmitt Amber er minst 100 millioner år gammel, noe som betyr at det er fra kritt tiden. Rav som brukes til smykker eller utskjæringer er mye yngre, fra tertiærtiden.

Fargen på Burmitt Ambert varierer fra sherry til mørk oransje, men det finnes også en et lite antall med en strålende klar kirsebær rød farge. Burmitt Amber er veldig gjennomsiktig, men som regel med virvler av fargenyanser, som under forstørrelse, vise seg å være bygd opp av små prikker. En stor del av ravet er brukket, og noen av sprekkene er fylt med kalsitt.

Burmitt Amber er også uvanlig da det kan synes å endre farge i henhold til retningen av lys som sendes gjennom den. Et stykke som inneholder mørke og lyse områder kan se blek ut fra én vinkel, mens hvis det opplyst fra en annen vinkel, synes å være kirsebær rødt. Denne effekten er sannsynligvis forårsaket av lyset reflekteres fra partikler i de mørke områdene. Bortsett fra sine fantastiske farger, har Burmitt Amber et stort utvalg av insektslutninger.

Muligens på grunn av sin alder, er Burmit Amber hardere enn andre typer Rav, og det tåler en svært høy polish. Trolig fluoriserer den i sollys. Polerte overflater ser ut til å fluorisere litt selv på regnværsdager. Men under en UV-lampe, vil ødelagte eller polerte overflater vise en sterk fluorisering i en nesten midt-blå farge - mye mørkere enn, for eksempel Baltisk Rav.

Fysiske spørsmål og plager: Kviser, avhengighet, leddgikt, astma, blære, kropp, benmarg, bein, hjerne, pust, forkjølelse, forstoppelse, hoste, levering, avgifte kroppen, øresmerter, hørsel, emfysem, galleblæren, struma , hodepine, helbrede jorden, hjerte, Immune-system, infeksjon, tarmer, nyrer, laryngitt, lunger, lymfatisk-system, migrene, nervesystemet, eggstokker, smerte, bukspyttkjertel, lungebetennelse, graviditet, revmatisme, hud, milt, tenner, hals , betennelse i mandlene, mandlene, tannpine, giftstoffer, traume, vannlating, urinveiene, virus, sår

Emosjonelle spørsmål og plager: Sentrering, depresjon, negativitet, beroligende, stress og spenning

Spirituelle spørsmål og plager: Nestekjærlighet, gammel visdom, den eteriske kroppen, jording, helbrede jorda, tidligere liv


Norsk navn: Burmitt Amber, Rav, Amber
Engelsk navn: Burmite Amber
Chakra: Solar Plexus
Stjernetegn: Vannmannen, Løven, Skytten
Vibrasjon: 3
Hardhet: 2-2,5
Farge: Gyllenbrun, Oransje, Brun
Sjeldenhet: Sjelden