Jaspis, kambaba

Jaspis Kambaba – Kambaba Jasper

Kambaba Jaspis er en stein av fred og ro, gjennomsyret med sin nærende grønne energi fra naturen. Sine mørke mystiske sirkler, og dype grønne virvler gir komfort og føles beskyttede, mens den beroliger og lar deg slappe av. Den virker beroligende på urolige sinn og gjenopprette balansen i kropp og ånd. Sin langsomme jevne frekvens utvider ens evne til å fokusere og er et bemerkelsesverdig hjelpemiddel i meditasjon, som gir utslipp av negative tanker og følelser, spesielt for de som herjer med sin bevissthet på en kontinuerlig basis. Da den stimulerer Hjerte Chakra, trekker Kambaba Jaspis visdom fra sine gamle livsenergier og oppfordrer en til å åpne hjertet til å elske seg selv og andre, og øker evnen til å motta kjærlighet i retur.

Kambaba Jaspis er en av de mer eksotiske Jaspis, en sjelden orbicular variasjon fra Madagaskar og Sør-Afrika. I dypet kan man bokstavelig talt få et glimt av opprinnelsen til livet på planeten vår. En sedimentær stein, Kambaba Jasper består av mikrokrystallinsk kvarts flettet med Stromatolitt, gamle fossile kolonier opprettet av cyanobakterier (blågrønnalger) og andre forhistoriske mikroorganismer. Disse Stromatolitt daterer seg tilbake mer enn tre milliarder år og er de eldste kjente fossiler, som inneholder de eldste av livet på jorda.

Kambaba Jaspis kalles ofte Grønn stromatolitt Jaspis, og er noen ganger referert til som Crocodile Rock eller Crocodile Jasper. Det er flere stavevarianter av navnet, inkludert Kambamba, Kabamba, Kabamby, Bambamba, og Cumbamba. På grunn av fargelikhet, kan den forveksles med Nebula Stone, selv om de to er svært forskjellige i sammensetning og steder av opprinnelse.

Norsk navn: Kambaba Jaspis, Grønn Stromatolitt, Krokodille Jaspis
Engelsk navn: Kambaba Jasper, Green stromatolite Jaspis, Crocodile Jasper