Petalitt

Petalitt - Petalite

Petalitt kalles gjerne Engel sten, på grunn av sin evne til å styrke forbindelser til englene. Petalitt gir også mulighet til å få kontakt med gamle sivilisasjoner, åndelige veiledere og totem dyr.

Med sin høye vibrasjon, åpner Petalitt en dør til Kristus og gir en kosmisk bevissthet, hjelper å få kontakt, gir visjoner og er samtidig en kraftig healing stein. Petalitt har blitt brukt for å kutte bånd og slippe all negativ energi fra de fysiske, mentale, emosjonelle og eteriske kropper. Petalitt hjelper i balanserte aurafeltet.

Petalitt er en flott følgesvenn til bruk under meditasjon. Petalite balanserer mannlige og kvinnelige yin/yang energier da den oppnår en behagelig stabilitet. Petalitt bidrar til å åpne hals chakra slik at man kan snakke med klarhet og presisjon. Den hjelper også å åpne og aktivere krone chakra og de høyere chakraene slik at klarsynthet, transe tale, telepati og intuisjon lettere kommer til deg.

Petalitt er overlegen i å fjerne stress, depresjon, angst, hysteri og hallusinasjoner. Bærer du en Petalitt på deg, vil den holde deg rolig og sentrert under de fleste omstendigheter. Petalitt bør brukes i alle typer healing arbeide, da dens energier er uvanlig følsomme for menneskelig kjemi og energi.

Fysiske problemer og Plager: ADD og ADHD

Følelsesmessige Depresjon, Inspirasjon, fred

Spirituelle problemer og Plager: Transe tale, klartale, klarsyn, kommunisere med Engler, kommunisere med det guddommelige, fjerne negativ energi, øker følsomheten til åndenes rike, synske evner, telepati, hvitt lys

Geologi

Petalitt eller Kastoritt er et feltspatlignende mineral som finnes på granittpegmatitter, blant annet i Sverige og Finland, men ikke i Norge. Det er eit litium-aluminiumsilikat, LiAlSi4O10, med monoklin symmetri.

Det var først oppdaget i 1800 på Utö i Haninge i Stockholm. Navnet kommer fra det greske ordet petalon, som betyr "lauv".

Norsk navn: Petalitt
Engelsk navn: Petalite
Chakra: Hals
Stjernetegn: Løven
Vibrasjon: 7
Hardhet: 6-6,5
Farge: Fargeløs, grå, gul, rosa, til hvitt
Kjemisk formel: LiAlSi4O10
Strunz klassifisering: 09.EF.05
Kategori: Monoklin
Krystallsystem: Fylosilikat
Spesifikk vekt: 2.71
Sjeldenhet: Vanlig