Jaspis, rød

Jaspis, rød – Red Jasper

Rød Jaspis har en jordnær rødlig fargetone. Mange bruker Rød Jaspis som en beroligende stein. Rød Jaspis kan også brukes til å stimulere Rot Chakra. Noen indianske kulturer mener Rød Jaspis symboliserer blod av jorden, og at denne steinen er full av jordens jordingsenergi. Rød Jaspis kan koble til vibrasjonene av jorden, og bringer en større forståelse for nødvendigheten av naturlige hendelser. Du kan bruke Rød Jaspis for å videreutvikle din kunnskap om sammenhengen mellom mennesker og natur.

En mild stein som fungerer sakte men sikkert, og er en god stein for de som er overfølsomme for krystallisk energi. Rød Jaspis hjelper å løse mange vanskelige situasjoner, og kan anvendes til jorden og stabilisere aura. Ved hjelp av Rød Jaspis kan man bringe nyttige innsikt som kan hjelpe en til å gå fremover mot fastsatte mål, eller å forstå hvorfor en endring kan være nødvendig. Rød Jaspis er et fast innslag i en medisinpose.

Fysiske spørsmål og plager: Atletiske evner, kreft, sirkulasjon, svimmelhet, leverskader, lavt blodtrykk, menstruasjon, fysisk beskyttelse, fysisk styrke, sex, magesyke, livmor, vitalitet, varm kroppstemperatur, svakhet

Emosjonelle problemer og plager: Jording

Spirituelle spørsmål og plager: Sakral Chakra, huske drømmen, Kundalini energi, Rot Chakra

Norsk navn: Rød Jaspis
Engelsk navn: Red Jasper
Chakra: Sakral, Rot
Stjernetegn: Væren, Skorpionen
Element: Ild
Planet: Mars
Vibrasjon: 6
Hardhet: 7
Farge: Rød