Jade, gul

Gul Jade - Yellow Jade.

Jade, uttales "yu" på kinesisk og betyr "den vakreste stein." Den var en kongelig perle i de tidlige dynastiene i det gamle Kina. Den var en del av kulturell, religiøs og kommersiell bruk. Selv om den ikke er så prestisjetunge i Vesten, ble jade høyt ansett i forhold til andre edle metaller som gull og sølv. Kineserne hadde et ordtak som sier: ". Gull er ærverdig, mens Jade er uvurderlig". Kinesiske myndighetspersone r ble begravet i seremonielle drakter laget av biter av jade. Nephrite jade var mest populær under Ming-dynastiet for å lage smykker og figurer for Ming gravene.

Konfucius mente Jade hadde egenskaper som oppmuntret til renhet, tapperhet og ærlighet. Kinesiske keisere ble begravet i drakter av steinen fordi de mente det ville gi dem evig liv.

I Kina symboliserer gul jade rikdom, lykke, vennskap og lojalitet. Den brukes også for å lage smykker, for eksempel halskjeder, og store armbånd med store runde perler. Noen mener at jade kan hjelpe mot en rekke plager, inkludert problemer med nyrene, hjertet, strupehode, lever, biskjoldbruskkjertel, milt, thymus, skjoldbruskkjertelen, blære, og øyne. Gul jade er tenkt å hjelpe mot dårlig fordøyelse.

Fysiske spørsmål og plager: Nyrene, hjertet, strupehode, lever, biskjoldbruskkjertel, milt, thymus, skjoldbruskkjertelen, blære, fordøyelse og øyne

Emosjonelle problemer og plager: Emosjonell stabilitet, balanse, gode relasjoner, lykke, visdom, beskyttelse

Spirituelle spørsmål og plager: Langt liv

Norsk navn: Gul Jade
Engelsk navn: Yellow Jade
Chakra: Solar Plexus
Stjernetegn: Jomfruen, Væren, Løven
Hardhet: 6-6,5
Farge: Gul
Spesifikk vekt: 1,61-1,63