Spodumen

Spodumen - Spodumene

Spodumen er et steindannende mineral i granitter og pegmatitter som bærer andre litiummineraler. Spodumen krystaller som dannes som rosa eller lilla kalles Kunzitt. Dette er Spodumen krystaller som har mindre mengder mangan inkludert. Spodumen krystaller som er smaragdgrønne, blekgrønne eller gulgrønne kalles Hiddenitt. Hiddenitt krystaller får farge fra krom. Krystaller som er hvite, klare, fargeløse og grå, kalles ganske enkelt av Spodumen.

Spodumen er utmerket for å oppnå dype, meditative tilstander, som gjør det mulig å få en forbindelse med det guddommelige og en dyp følelse av fred. Spodumen fokuserer på krone chakra og overfører energi ned i tredje øye, hals og hjerte chakra.

Og holde en Spodumen bidrar til å fjerne negativiteten ved å heve vibrasjonsnivåer i de ulike subtile kroppene. Når du trenger en avklaring på en sak, meditere med en Spodumen, som åpner sinnet for et tydeligere perspektiv på enhver situasjon. Spodumen stimulerer også kreativitet og justerer alle chakraene samtidig.

Norsk navn: Spodumen
Engelsk navn: Spodumene
Chakra: Krone
Stjernetegn: Løven, Skorpionen, Tyren
Vibrasjon: 4
Hardhet: 6,5-7
Farge: Hvit, klar, grå
Kjemisk formel: LiAl(SiO3)2
Strunz klassifisering:
Kategori: Silikater
Krystallsystem: Monoklin
Spesifikk vekt: 3,03-3,23
Sjeldenhet: Uvanlig