Muscovitt

Muscovitt - Muscovite

Oppkalt etter Muscovy provinsen i Russland, er Muscovitt den vanligste formen av glimmer. Det dannes vanligvis i lagdelte "plater", omtrent som sidene i en bok. Farger kan være hvit, sølv, brune, grønne (Fuchsite), rosa, lilla og gul. Når det gule mangfoldet i Muscovitt danner et lagdelt stjernemønster, er det kjent som Stjerne Muscovitt, Gull Stjerne Muscovitt eller Stjerne krystall.

Muscovitt øker selvtilliten og evnen til å lytte til din intuisjon. Den gjør det mulig å raskt tenke og bedre kommunikasjon av ens følelser. Bruk Muscovitt når du trenger å gjøre en stor livsendring og hjelpe deg med å komme til en endelig beslutning som passer best for din generelle trivsel. Et absolutt must for studenter som kanskje trenger et løft mens de tar eksamen! Muskovitt kan hjelpe til med å studere fremmed språk, tekniske materialer eller åndelig helbredende teknikker. 

Muscovitt bidrar fysisk til å regulere blodsukkernivået og er en god krystall for de med diabetes. Bruk denne krystallet for problemer med nyrer og bukspyttkjertel. Muscovitt hjelper også mot søvnløshet.

Fysiske spørsmål og plager: Blodsukker, diabetes, søvnløshet, nyrer, bukspyttkjertel

Emosjonelle spørsmål og plager: Kommunikasjon, intuisjon, læring, selvtillit

Norsk navn: Muscovitt
Engelsk navn: Muscovite
Chakra: Hjerte
Stjernetegn: Vannmannen, Løven
Vibrasjon: 1
Hardhet: 2-3,5
Farge: Grå, grønn (Fuchsitt), rosa, lilla, sølv, hvit, gul
Kjemisk formel: KAl2(AlSi3O10)(F,OH)2 
Strunz klassifisering: 9.EC.15
Kategori: Fyllosilikater 
Krystallsystem: Monoklin
Spesifikk vekt: 2.76-3
Sjeldenhet: Vanlig