Krysokoll

Krysokoll - Chrysocolla

Krysokoll er et veldig fredelig stein. Den er beroligende i perioder med stress. Krysokoll drar forsiktig ut negative energier av alle slag, og er spesielt nyttig under overgangstider, som for eksempel samlivsbrudd og tap av arbeidsplass, og andre lignende situasjoner. Krysokoll kan også bidra til å roe følelser og bringe forståelse til uharmoniske relasjoner.

Krysokoll er en flott krystall å bruke på en daglig basis som en støttende hjelper. Den hjelper til å møte utfordringer og endringer med letthet. Krysokoll inspirerer til kreativitet, indre balanse og selvbevissthet. Krysokoll kan brukes der følelser av sinne, skyld og skyldfølelse er til stede. Den vil forsiktig bistå i bevissthet og forståelse av denne prosessen og vil bringe inn energiene av tilgivelse, kjærlighet og glede. Krysokoll er en kraftig stein fordi den justerer alle chakraene med det guddommelige.

Krysokoll  kan brukes med hals chakra, der den hjelper med kommunikasjon, eller med hjerte chakra for å balansere og styrke, og den hjelper en til å lære å leve fra sannheten av hjerte. Den kan også brukes til å åpne og aktivere thymus.  Krysokoll  har vært brukt med det tredje øye for å forbedre meditasjon, og bringe visjoner og kunnskap om det sublime til bevisst oppmerksomhet.

Hjemme kan du bruk Krysokoll for å beskytte mot motbydelige naboer, uønskede telefonsamtaler og e-poster. Den er nyttig, spesielt for eldre, for å lette følelser av frykt når du bor alene.

Fysisk kan Krysokoll bidra til å helbrede plager i lungene, rygg og mage. Den lindrer revmatisme, leddgikt og smertefulle ledd. Den oksiderer blod og hjelper til med riktig lungefunksjon. Krysokoll hjelper også med høyt blodtrykk, insulinproduksjon, skjoldbrusk problemer, PMS, sunn fosterutvikling og veer

Fysiske spørsmål og plager: Artritt, pusteproblemer, bronkitt, kramper, øke metabolismen, lunger, menstruelle kramper, menstruasjon, metabolisme, stølhet, skjelettlidelser, nervesystemet, bukspyttkjertelen, hypofysen, PMS, prostata, revmatisme, sår

Emosjonelle spørsmål og plager: Aksept, sinne, følelsesmessig balanse, frykt, mildhet, takknemlighet, skyldfølelse, ærlighet, håp, glede, godhet, tålmodighet, ro, relasjoner, stress og spenninger, tillit

Spirituelle spørsmål og plager: Meditasjon, meditativ tilstand, sinnsro

Geologi

Krysokoll eller kobberkisel er et blått til blågrønt mineral, som kjemisk er et vannholdig kobbersilikat med varierende sammensetting, ofte delvis amorft. Det finnes sekundært etter andre kobbemineraler, enten som belegg eller som pseudomorfoser.

I Norge er det funnet i små mengder i Telemark og Årdal i Sogn.

Norsk navn: Krysokoll
Engelsk navn: Chrysocolla
Chakra: Hjerte
Stjernetegn: Tyren, Tvillingene, Jomfruen
Vibrasjon: 5
Hardhet: 2,5-3,5
Farge: Blå, Grønn, Blågrønn
Kjemisk formel: Cu2-xAlx(H2-xSi2O5)(OH)4·nH2O (x<1) eller (Cu,Al)2H2Si2O5(OH)4·nH2O 
Strunz klassifisering: 09.ED.20
Kategori: Silikater
Krystallsystem: Ortorombisk
Spesifikk vekt: 1,9 - 2,4
Sjeldenhet: Vanlig