Safir, gul

Safir, gul - Yellow Sapphire

Generelt er Safir en krystall for fred, ro, åndelig helbredelse og åndelig sannhet. Safir er nyttig når man skal kanalisere helbredende energier fra englene eller en høyere kilde. Dette gjør Safir til en spesielt god krystall for utøvere av Reiki og lignende øvelser. Safir hjelper brukeren å oppholde på den åndelige vei, forsterke psykiske og åndelige krefter, og er en kraftig krystall for Chakra healing.

Safir er en stein av velstand som tiltrekker seg glede og fred. Safir bidrar til å åpne sinnet for skjønnhet og intuisjon. Safir er en stein av visdom, hvor hver farge inneholder sin egen unike energi, vibrasjon og informasjon.

Fra gammelt av sies det at safir har blitt velsignet av gudene som en kraftig beskyttende stein. Det er mange bibelske referanser til Safir, herunder at en Safir var en av de opprinnelige steinene i brystplatene til yppersteprestene. Safir er en form for Korund, en av de hardeste mineraler på jorden. Safirer dannes i mange farger, avhengig av de spormetaller som de inneholder. Rød Korund er referert til som Rubin, blå Korund er safir og rosa-oransje korund kalles padparadscha. Gul safir betegnes ofte med navnet Fancy Safir.

Fysisk kan Safir bistå med healing på cellenivå, blodsykdommer, øyeproblemer og generell stress. Safir har blitt brukt som et hjelpemiddel for å lette depresjon, angst og søvnløshet.

Fysiske spørsmål og plager: Angst, blodsykdommer, depresjon, øyne, helbredelse, søvnløshet, kvalme, stress, svimmelhet

Emosjonelle spørsmål og plager: Kommunikasjon, troskap, lojalitet, selvutfoldelse, sannhet

Spirituelle spørsmål og plager: Englenes rike, astralereiser, kanalisering

Norsk navn: Gul Safir
Engelsk navn: Yellow Sapphire
Chakra: Solar Plexus
Stjernetegn: Tyren, Tvillingen, Jomfruen
Vibrasjon: 2
Hardhet: 9
Farge: Gul