Solen

Solen og astrologi 

Midt i vårt solsystem er solen, som Jorden og alle de andre planetene kretser rundt. Solen er en viktig del av astrologien, den representerer vår bevissthet, livsvilje og kreativitet.

Solen skal reflektere personlig makt, stolthet, autoritet, lederegenskaper, egoet, helse, kreativitet og spontanitet. Den kan påvirke den underholdende siden av livet, som lar oss «skinne» gjennom avkoblende aktiviteter, ferier, sosiale sammenkomster og sport. Den har innflytelse på det kreative i en person og hvordan de oppfatter kunst, forretninger, barn og foreldreskap, spesielt farskap.

Solen beveger seg gjennom hvert stjernetegn i løpet av året og oppholder seg i hvert tegn i omtrent en måned. Det er solens posisjon på en persons fødselsdag som derfor påvirker hva stjernetegnet deres er, siden solen selv er en stjerne. Den presise datoen til stjernetegnene varierer fra år til år, personer som er født mellom to tegn tilhører det nærmeste.

Solen er planetarisk hersker over løven, og er opphøyd i væren. Solen assosieres med medisinske problemer som har å gjøre med hjertet, blodomløpet og thymus.