Kalkopyritt

Kalkopyritt - Chalcopyrite

Denne fargerike, iriserende krystallen består av kobber jernsulfid, en malm av kobber, og får sin farge fra oksidasjon av krystallens overflate. Kalkopyritt er en stein av kreativitet, fleksibilitet og innovasjon. Bruk kalkopyritt for å finne nye vennskap samt tapte gjenstander. Den kan være gunstig for dem der livet er blitt kjedelig pg dagligdags ved å øke de kreative prosessene og stimulere nye ideer. Det er en sammenslåing av jernets tilhørlighet med Venus (skjønnhet) og med kobberets relasjon til Mars (kraft) som Kalkopyritt kan bidra i motebransjen, media og salgsrelaterte jobber.

Kalkopyritt hjelper oss å håndtere frykt for svikt og dårlig selvtillit. Den forbedrer kommunikasjon med universet og hjelper til med mekling. Kalkopyritt kan beskytte bæreren mot virkningene av lange medisinske behandlinger (for eksempel kjemoterapi) eller gjentatte kirurgiske prosedyrer. Det er en avgiftingsstein og kan også hjelpe til med betennelser, feber, bronkitt og hjernelidelser.

Fysiske spørsmål og plager: Bakterielle og virus infeksjoner, bronkitt, DNA-reparasjon, feber, infeksjon, lunger, nervesystemet

Emosjonelle spørsmål og plager: Selvtillit, bekymring

Spirituelle spørsmål og plager: Fjerner energiblokkeringer

Norsk navn: Kalkopyritt, kobberkis
Engelsk navn: Chalcopyrite, Fools Gold, Peacock Ore
Chakra: Krone
Stjernetegn: Steinbukken, Tyren
Vibrasjon: 9
Hardhet: 3,5-4
Farge: Gull, grønn, rosa
Kjemisk formel: CuFeS2 
Strunz klassifisering: 2.CB.10a
Kategori: Sulfider
Krystallsystem: Tetragonal
Spesifikk vekt: 4,1-4,3
Sjeldenhet: Vanlig