Stromatolitt

Stromatolitt - Stromatolite

Stromatolitter er fossiliserte strukturer dannet i grunt vann av de vekslende lagene av blågrønne alger (spesielt varianten kjent som cyanobakterier) og sedimentære korn. Stromatolitt er den eldste formen av organisk liv på jorden, som går ca 3,5 milliarder år tilbake. De vokste i enorme kolonier og var ansvarlige for å gi planeten vår oksygen via fotosyntese, absorpsjon av karbondioksid og frigjøring av oksygen. Til sammenligning kan de første dinosaurene spores tilbake til rundt 230 millioner år siden. Stromatolittene levde på jorden 3,25 milliarder år før dinosaurene kom!

Fysiske problemer og Plager: Stromatolitt sies å være nyttig for all væskebevegelse i kroppen, f.eks. blod, vann, lymfer osv, og er også antatt å være gunstig for halsen, tennene, tymus og for å behandle forstyrrelser i både hender og føtter, og forstyrrelser i skjelettsystemet

Følelsesmessige problemer og Plager: Stromatolitt kan hjelpe oss å skille mellom hva vi vil ha og hva vi trenger i dette livet, mellom det som er betydelig og det som er ubetydelig. Den gir oss en jordingsenergi og sies å bidra til å rense den omgivende energien i ethvert miljø som det er plassert i. Den lindrer følelsesmessig stress og oppfordrer oss til å gi vennskap til de som er ensomme eller alene. Stromatolitt kan gjøre oss mer tilpasningsdyktige til situasjoner, som hjelper oss å fjerne gamle tanker og måter å gjøre ting på og være mye mer åpen for innovative ideer. 
 
Spirituelle problemer og Plager: Stromatolitt kan hjelpe oss med fortidens meditasjon. Den gir oss også tilgang til gammel informasjon og bidrar til å styrke vår aura.

Norsk navn: Stromatolitt
Engelsk navn: Stromatolite
Chakra: Rot
Element: Luft
Farge: Brun, svart