Gull

Gull - Gold

Gull er svært ledende og regenererende metall. Det balanserer energifelenet og tiltrekker positiv energi. Identifisert med Yin energi, forsterker gull selvtillit, vilje, og bidrar til å anerkjenne de positive kvaliteter av andre. Gull kan også anvendes i kombinasjon med edelstener for å bidra til å øke sin energi.

Gullets lange tilknytning til kjærlighet og trofasthet har gjort det til et populært valg for gaver. Gull sies å bringe rikdom og lykke til brukeren. Da gull ofte er forbundet med solen, bringer det en forståelse av naturen.

Gull kan brukes til å forbedre seksualitet og kreativitet, og er en kraftig stein for de som går gjennom vanskelige situasjoner, blant annet dårlig helse. De som opplever depresjon eller mangel på utholdenhet kan arbeide med gull for å bidra til å forbedre disse forholdene, og gi en mer positiv energisk innflytelse i ens liv.


Fysiske problemer og Plager: 
Innsikt


Geologi

Gull er et meget mykt, formbart og metallisk gult transisjonsmetall. Det kan trekkes ut i tynne tråder og bankes så tynt at det blir gjennomsiktig. Det er svært korrosjonsbestandig og regnes som edelmetall og tungmetall. Gull er uløselig i de fleste syrer; kongevann som er en blandig av salpetersyre og saltsyre er et av svært få unntak. Gull løses opp av flytende cyanidløsninger, og denne egenskapen gjør at cyanidløsninger benyttes ved kjemisk utvinning av gull. Løsninger med halogenene klor,brom eller jod løser også opp gull, og kan være et mindre giftig alternativ til cyanidløsninger.

Gull har god elektrisk- og termisk ledningsevne, og lar seg lett legere med andre metaller. Rent metallisk gull er smaksløst og ikke giftig. Gull har en egenvekt på 19 300 kg/m³, og smeltepunktet er 1 064 °C.


Norsk navn: Gull
Engelsk navn: Gold
Chakra: Hara
Stjernetegn: Løven
Vibrasjon: 2
Hardhet: 2,5-3
Farge: Gull, oransje, gul
Kjemisk formel: Au
Atomnummer: 79
Atomvekt: 196,966569 u
Smeltepunkt:: 1 064,18 °C
Strunz klassifisering: 1.AA.05
Kategori: Metaller
Krystallsystem: Isometrisk
Sjeldenhet: Vanlig