Krysoberyll Cats Eye

Krysoberyll Cats Eye - Chrysoberyl Cats Eye

Krysoberyll, til tross for navnet, er ikke relatert til Beryll, som er et silikat. Krysoberyll er faktisk et oksyd. Det finnes tre typer Krysoberyll: den gylne, gulgrønne som er fasettert til smykker; Kymofan, kjent som Katteøye eller Cats Eye), og den mest sjeldne som skifter farge fra grønt i ultrafiolett lys til rødt i kunstig lys som kalles Alexandritt.

Den gullgule Krysoberyllen er mest brukt i healing. Den sies å hjelpe en å identifisere innholdet i en sykdom og hvorvidt healing bør være konvensjonell medisinsk hjelp eller åndelig, eller begge deler. Krysoberyll lar oss forsøker å gjøre vårt aller beste, ofte øke våre standarder. Den er ofte nyttig for de som "følger mengden" å stå på egne ben og være sin egen person og finne sin egen vei. Krysoberyll er også en stein av velstand og flaks-bringer.

Fysisk brukes Krysoberyll for tarmforstyrrelser, cøliaki, og sår. Den kan også hjelpe mot utmattelse, matallergier, syn (spesielt om natten), og vekttap.


Geologi

Krysoberyll eller chrysoberyll er et veldig hardt mineral med grønn eller gulgrønn farge. Edelsteinsvarianter er Alexandritt og Kymofan (med kattøye-effekt). Mineralet opptrer i granittpegmatitter, i Norge for eksempel ved Nateland i Iveland, eller alluvialt i grusleier, som i Brasil eller Sri Lanka. Symmetrien er rombisk og den kjemiske samansetjingen BeAl2O4, et beryllium-aluminiumoksid


Norsk navn: Krysoberyll Cats Eye
Engelsk navn: Chrysoberyl Cats Eye
Chakra: Solar Plexus
Stjernetegn: Tvillingene, Løven
Vibrasjon: 6
Hardhet: 8,5
Farge: Brun, Grønn, Honning, Gul
Kjemisk formel: BeAl2O4
Strunz klassifisering: 04.BA.05
Kategori: Oksydmineral
Krystallsystem: Ortorombisk
Spesifikk vekt: 3.5 - 3.84
Oppløslighet: 
Sjeldenhet: Sjelden

Søkeord: krysoberyllce9, kryso99