Alexandritt

Alexandritt - Alexandrite

Alexandritt er en variant av Chrysoberyl. Normalt er den grønn i fargen, men vil endre farge til rødt i kunstig lys. Det er en veldig sjelden smykkesten som forsterker drømmer og bringer hell i kjærlighet. Energien til Alexandritt vil styrke manifestasjonprosessen så man ser alt med nye øyne.

Alexandritt har regenerative krefter. Det er en stein med mye mot, slik at man står i mot endringer uten frykt. Alexandritt bistår og sentrere selvet, forsterke selvtillit og styrke evnen til å oppleve glede og skjønn het. Med Alexandritt kan du både anerkjenner og sette pris på sammenhengene i hele naturen.

Fysisk kan Alexandritt brukes til å redusere betennelse, lette spenninger og stress, og arbeide med lunge- og sirkulasjons-systemer. Alexandritt hjelper også med indre øre-problemer og bidrar til å lindre reisesyke. Det er sagt at den også kan lindre symptomer på Alzheimers og Parkinsons sykdom.

Fysiske problemer og Plager: Alzheimers, sirkulasjonssystem, kjertler, betennelser, leukemi, lever, mannlig kjønnsorganer, muskler, Parkinsons, milt, spenninger

Følelsesmessige problemer og Plager: Sentrering, beroligende, mot, glede, analyse, oppfatning, selvrespekt, stress, viljestyrke

Spirituelle problemer og Plager: Drømmer, Beskyttelse, Harmoni, kjærlighet, manifestasjon.

Norsk navn: Alexandritt
Engelsk navn: Alexandrite
Chakra: Hjerte
Stjernetegn: Tvillingene, Skorpionen
Vibrasjon: 1 og 5
Hardhet: 8,5
Farge: Grønn, rød
Kjemisk formel: BeAl2O4
Strunz klassifisering: 4.BA.05
Kategori: Oksider
Krystallsystem: Ortorombisk
Spesifikk vekt: 3,5-3,84
Sjeldenhet: Sjelden