Shivas Lingam

Shivas Lingam

Shivas Lingam finnes bare i Narmada elven i India, og er en variant av kryptokrystallin kvarts med en oval form som inneholder jordtoner, vanligvis to-tonet. I gamle Sanskrit betyr Shiva Lingam et "tegn" eller "symbol". Disse stenene samles en gang i året i en spesiell seremoni og blir deretter polert for hånd.

Formen på Shiva Lingam gjør den til en kraftig energi generator egnet for helbredelse; et unikt verktøy for meditasjon og rensing. Den naturlige formen og polering prosessen danner et svært balansert ritual objekt som kombinerer både maskuline og feminine egenskaper, noe som gir en enhetlig vibrasjon.

Shiva Lingam er en stein av innsikt, slik at brukeren kan gjenkjenne og gi slipp på ting (følelser, emosjoner, osv.) som ikke lenger tjener brukeren. Shivas Lingam representerer senteraksen av livet, og forbinder jorden med universet.

Shivas Lingam er symbolsk for den guddommelige Kreative Manifestasjon. Lingam formen er representativ for kraften av Shiva, skapningens Herre, og den maskulines kreative energi. Markeringene er også kjent som Yoni, og symboliserer den feminine energien, frøet som er befruktet å manifestere den kreative kraften i dansen av kosmos. Geologer tror at jernoksid, som Yoni er sammensatt av, ble impregnert i elveleiet for millioner av år siden av en meteoritt.

Fysiske problemer og Plager: Ryggsmerter, fruktbarhet, væsketap, overgangsalder, prostata

Følelsesmessige problemer og Plager: Rolig, fatning, gråt, harmoni, fjerner negativitet, stress og spenning, fjener egoisme, ro
 
Spirituelle problemer og Plager: Vurdering, bevissthet, kreativitet, drømmer, energi, healing på alle nivåer, høyere riker, høyere selvtillit og bevissthet, ydmykhet, intuisjon, karma, meditasjon, sinnsro, spirituell

Norsk navn: Shivas Lingam
Engelsk navn: Shivas Lingam, Narmada River Lingam, bana Lingas
Chakra: Alle
Stjernetegn: Skorpionen
Vibrasjon: 6
Hardhet: 7
Farge: Brun, krem
Kjemisk formel: SiO2 
Kategori: Silikater
Krystallsystem: Kryptokystalin
Sjeldenhet: Ganske vanlig