Venus

Venus og astrologi

Venus er den andre planeten fra solen, og det naturlige objektet som lyser sterkest på nattehimmelen (med unntak av månen). Venus har dobbel styring, over vekten og tyren, og representerer to store deler av våre liv – penger og kjærlighet. Gjennom stjernetegnet vekten har Venus innflytelse over forhold og harmoni, gjennom tyren kan den påvirke sikkerhet og materielle gleder. Venus er også opphøyd i fiskene, og representerer følsomhet og selvoppofrelse.

Venus anses som en personlig planet, som beveger seg raskt og representerer «vanlige» tilstander av bevissthet for hverdagslige sinnsoppgaver. I mannens diagram reflekterer Venus kvinnen han instinktivt begjærer – i kvinnens diagram indikerer Venus måten hun forsøker å fremstå for å tiltrekke seg romantikk.

Selv om Venus ligner på Merkur, de har begge sykluser på opp til fem måneder, er energien betraktelig mer balansert enn Merkurs energi. Venus utstråler gradvise, kontinuerlige og harmoniske bølger, som anses å styre vår sans for skjønnhet, kjærlighet og fred. Venus påvirker spesielt vår sosiale innstillinger, oppførsel og estetiske smak og tilbøyelighet, og dominerer forhold på alle nivåer. Venus reflekterer sterkt våre moralske senter og verdier, og tilkjennegir beskjedenhet, integritet, oppriktighet, skjønnhet, glede og velvære.

Venus har en sterk kobling til romantikk på grunn av dens styring over østrogen. En sterk uavhengig Venus reflekterer problemer med å finne og vedlikeholde en partner, og indikerer sterkt trykk på viktigheten av å knytte bånd. Venus ses som den grunnleggende stenen i samfunnet, og oppfordrer mennesker til å sosialisere og samarbeide. Denne avhengigheten er både en styrke og en svakhet, muligens for å gjøre mennesker mer følsomme for andre og mykne personligheter.

Venus styrer over begjær. Ordet «venereal» refererer til Venus-sykdommer. Venus er sterkt fokusert på seksuelle handlinger, men også på pengeflyt og finansielle situasjoner i våre liv.