Turmalin, vannmelon

Turmalin, vannmelon - Tourmaline, Watermelon

Turmalin, vannmelon tilhører en gruppe krystaller kalt Elbaitt, som er medlem av Turmalin-familien. Elbaitt er uten tvil den mest fargerike gruppen, inkludert Indicolitt (blå til blågrønn), Verdelitt (grønn), Rubelitt (rosa) og vannmelon (rosa med grønn, og noen ganger grønn med rosa skall).

Turmalin, vannmelon arbeider med hjertet chakra, hvor den renser og fjerner blokkeringer. Som en balanse stein er Turmalin, vannmelon et hjelpemidler for å fjerne usikkerhet. Som en balanse stein er Turmalin, vannmelon en kombinasjon av mannlige og kvinnelige energier, både Yin og Yang sammen i en krystall. Den kan bidra til å inspirere både kreativitet og praktiske utførelser, og forbinder hjerte chakraet til både fysiske og åndelige vibrasjoner. Turmalin, vannmelon beroliger overaktive følelser. Turmalin, vannmelon er også antatt å bidra til å tiltrekke kjærlighet og løse problemer i relasjoner, og erstatte disse med glede og guddommelig kjærlighet.

Turmalin, vannmelon er flott for tilkobling med naturens ånder og til selve jorden. Turmalin, vannmelon kan bidra til å redusere depresjon og reparere emosjonelle sår ved at eieren vil se betydningen for visse hendelser i livet. Meditasjon med Turmalin, vannmelon kan hjelpe til med å fjerne usunne mønstre av atferd, gjøre plass til nye måter å tenke på som fører til et mer komplett liv. Turmalin, vannmelon er en nyttig krystall for meditasjon, energiarbeid, og "grid"-arbeid.

Generelt kan Turmalin bli elektrisk ladet på grunn av varme eller trykk, noe som er et bevis på evnen til disse krystallene til å påvirke diverse energifelt. Turmalin er en veldig kraftig jordingsstein som er nyttig for å gi slipp på stress og spenning. Den kan hente inspirasjon fra høyere sfærer i chakraene for behandling i kroppen. All Turmalin er tenkt å balansere yin og yang energier, samt venstre og høyre halvdel av hjernen.

Fysiske spørsmål og plager: Balanse hormoner, nerver og nervøsitet, nervøs energi

Emosjonelle spørsmål og plager: Harmoni, glede, fred

Spirituelle spørsmål og plager: Koble til med Høyere Kilder og Gud

Norsk navn: Turmalin, vannmelon
Engelsk navn: Tourmaline, Watermelon
Chakra: Hjerte
Stjernetegn: Tvillingene, Jomfruen
Vibrasjon: 2
Hardhet: 7-7,5
Farge: Grønn, rosa
Kjemisk formel: XY3Z6(T6O18)(BO3)3V3W (hvor X = Ca, Na, K - Y = Li, Mg, Fe2+, Mn2+, Zn, Al, Cr3+, V3+, Fe3+, Ti4+ og Z = Mg, Al, Fe3+, Cr3+, V3+
Strunz klassifisering: 
Kategori: Syklosilikat
Krystallsystem: Trigonal
Spesifikk vekt: 3,48-3,60
Sjeldenhet: Mindre vanlig